Project Recess

“Play gives children a chance to practice what they are learning.”

— Mr. Rogers

Rooftop Playground concept design by Studio Ludo.

Children need playgrounds in order to learn and grow, but like many students in the Philadelphia School District, the students at GW Childs do not have access to one on school grounds.

The enclosed rooftop space at GW Childs provides an opportunity to create a unique, safe, and dedicated play space for the Pre-K through Third Grade students. We envision a playground designed to encourage creativity, build community through cooperative play, and promote healthy physical activity.

Studio Ludo is in the process of designing a dream playground for the students at Childs based on input from the school community.  We have received a grant of $100,000 from the Neighborhood Transformation Initiative, through the advocacy of Councilman Kenyatta Johnson. We have also raised over $22,000 from the community. In order to build the playground, we need to raise an additional $196,650. Join us in reaching our goal to break ground by the end of the school year so we can give the students at Childs the playground that they deserve.

Current GW Childs rooftop space ready to be transformed.

“Play is our brain’s favorite way of learning.”
— Poet Diane Ackerman